Gazdaság

A Lidl minimum 10 forinttal többet fizet a tejesgazdáknak

A tejpiaci válság hatására nehéz helyzetbe került hazai tejtermelők támogatása érdekében a Lidl Magyarország október 10-től minden magyar friss és tartós tej átadói árát megemeli - jelentette be a német diszkontlánc.

A cég közleményében hangsúlyozta: annak ellenére, hogy a Lidl-nek beszállító partnereivel élő szerződéses átadói árai vannak érvényben, az áruházlánc úgy határozott, hogy a bajbajutott tejágazat megsegítése érdekében változtat a szerződésben foglaltakon és automatikusan megemeli minden hazai tartós és friss tej átadói árát. A vállalat ezzel a lépésével szeptember 1. óta minden érintett tejtermék átadói árát legalább 10 forinttal megnövelte.

Felelős vállalatként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a jelenleg is kedvezőtlen tejpiaci helyzetben valódi segítséget nyújtsunk a gazdálkodóknak. Ezt a célunkat szolgálja a 2013-ban indult „Lidl a magyar beszállítókért” programunk is, melynek keretében a kiemelt marketingkommunikáció mellett export lehetőséget is biztosítunk beszállítóinknak. Ezzel a döntésünkkel is – mely szerint nem a szerződött, hanem a legalább 10 forinttal megnövelt átadói árakon vesszük át a magyar friss és tartós tejeket – a termelőknek szeretnénk segíteni – tudatta a cég beszerzési ügyvezető igazgatója, Nepp Zoltán.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke augusztusban úgy nyilatkozott, hogy trendforduló következett be a tejágazatban, az utóbbi időben a felvásárlási árak korábbi csökkenő tendenciája megállt és árnövekedés kezdődött a piacon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik