Gazdaság
Scales

Mintha a cégvezetők sem tudnák, merre indul a magyar gazdaság

24.hu
24.hu

2016. 10. 05. 09:15

Korábban a témában:

Az előző negyedévhez képest kissé csökkent a Policy Agenda KKV Konjunktúra Index értéke. A trend tartós hullámzást mutat, mintha nem tudnák eldönteni a cégvezetők, hogy merre indul el a gazdaság.

A cégvezetők szerint:

  • A makrogazdasági helyzet javul, de saját vállalkozásukat féltik a cégvezetők
  • A gazdaság legfőbb problémája a munkaerőhiány

Érdekesség, hogy a cégvezetők 12,2%-a az alacsony belső keresletet (ennek egyik okozója az alacsony bérszínvonal), 5% a hitelhez jutás nehézségeit, 3% a menekültválságot, 2,8% az ország nemzetközi megítélését tartja a gazdaság legnagyobb problémájának.

A felmérésben megkérdezték azt is, hogy a munkaerőhiány kezelésének egyik lehetőségeként elfogadnának-e vendégmunkásokat. A cégvezetők 70%-a nemet mondott az Európán belüli és Európán kívüli munkavállalók beengedésére, 23% elfogadhatónak tartaná, ha „európai” vendégmunkásokkal pótolnák a magyar gazdaság munkaerőhiányát, míg 7% akár a kontinensen kívülről is lehetőséget lát munkaerő beengedésére.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Kommentek

MCALLEN, TX - JUNE 22: Dozens of women and their children, many fleeing poverty and violence in Honduras, Guatamala and El Salvador, arrive at a bus station following release from Customs and Border Protection on June 22, 2018 in McAllen, Texas. Once families and individuals are released and given a court hearing date they are brought to the Catholic Charities Humanitarian Respite Center to rest, clean up, enjoy a meal and to get guidance to their next destination. Before President Donald Trump signed an executive order Wednesday that halts the practice of separating families who are seeking asylum, over 2,300 immigrant children had been separated from their parents in the zero-tolerance policy for border crossers.   Spencer Platt/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.