Gazdaság
Lázár János sajtótájékoztatója

Lázár még több bevételt juttat a dohányos cégeknek

24.hu
24.hu

2016. 10. 05. 13:25

Korábban a témában:

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter kezdeményezte, hogy az eddig korlátozás nélkül értékesíthető dohánytermékeket, köztük az e-cigarettát is vonják a dohánytörvény alá, így azokat is csak a nemzeti dohányboltokban lehet majd forgalmazni.

A többi módosítás a dohányipari vállalkozásoknak kedvez:

  • a dohány-kereskedelmi ellátó – a forgalom után – visszatérítést adhat a dohánytermék-nagykereskedőknek. A visszatérítés azonban nem haladhatja meg a dohánykiskereskedelmi ellátó adott évi adózott eredményét.
  • a koncessziós társaságok közé bekerülnek a dohány kiskereskedők is. Ezzel együtt rendezni kell a koncessziós díjat is, amelyre a javaslat a kormányt hatalmazza fel, bele értve azt is, hogy a megszabott koncessziós díjat milyen részletekben fizesse a koncesszor.
  • a dohányipari cégek visszaigényelhetik az egészségügyi hozzájárulást. Az indoklás megjegyzi, hogy az érintettek közül nem sokan fizettek, és a behajtást sem erőltették, aki viszont fizetett, annak visszajár a hozzájárulás.

Ahhoz képest, hogy korábban botrány kísérte a trafikkoncessziók elosztását – felmerült, hogy politikai alapon adták ki az engedélyeket –, a mostani törvénymódosítás indoklásában arra is kitérnek, hogy a dohány-kiskereskedelmi rendszer nem szorul érdemi változtatásra.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.