Gazdaság

Bekötnék a NAV-hoz Andy Vajnát

andy-vajna(4)(430x286).jpg (Array)
andy-vajna(4)(430x286).jpg (Array)
A DK követeli, hogy a kaszinóknak is kötelező legyen az online pénztárgépek használata.

A kormány most az étel- és italautomaták üzemeltetőit kötelezné az online pénztárgépek használatára. Varju László, a DK alelnöke szerint ezzel még önmagában egyetlen fideszes vállalkozó sem keresne pénzt, ezért iktattak az automaták és az adóhatóság közé egy „felügyeleti szolgáltatót”, amely gépenként havi 5000 forintért tovább az adatokat a NAV-hoz.

Lassan már nincs olyan magyar cég, amely ne fizetett volna több tíz- vagy százezer forintot az online pénztárgép-iparra felállított fideszes vállalkozói kör valamely tagjának. A kormány a gazdaságfehérítés nevében így pont a magyar kis- és középvállalkozásokat sújtotta az online pénztárgépek költségeivel.

Andy Vajna filmügyi biztos, médiabirodalom-tulajdonos és kaszinópápa közben ugyanakkor csak adókedvezményeket kap, ráadásul egyetlen gépét sem kellett bekötnie a NAV-hoz – emlékeztetett az ellenzéki, aki ezt elfogadhatatlannak tartja.

A fideszes oligarchák hatalommal szerzett fényűző kaszinóira tehát nem érvényesek azok a szabályok, amelyek minden becsületes magyar céget terhelnek. A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Andy Vajna kaszinóinak is kötelező legyen az online pénztárgépek használata!

A DK kettős mércének tartja, hogy a hónapról-hónapra élő magyarokra vasszigorral vadászik az adóhatóság, miközben futni hagyja a Fidesz egyik leggazdagabb oligarchájának évi több tízmilliárdos vállalkozását.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik