Gazdaság

VW Golf-leállás: láncreakciót okoz, komoly következményekkel

Láncreakciót indít a Volkswagen Golf típusú gépkocsik gyártásának felfüggesztése a Volkswagen (VW) csoport beszállítói körében – írta az mfor.hu a német anyaggazdálkodási, beszerzési és logisztikai szövetség (BME) figyelmeztetésére hivatkozva.

A szervezet közleménye szerint a Volkswagen Golf kocsik gyártásához csaknem 500 partner szállít be a VW-nek anyagokat, alkatrészeket vagy berendezéseket – a gyártás leállása pedig az összes cégnek nehézséget okoz, mert nem tudják átadni a megrendelőnek a legyártott termékeket.

Mint írtuk, nem szűnik meg a modell, de a Volkswagennek komoly vitája támadt két beszállítóval, így kénytelen leállítani több gyárat is, és kényszerszabadságra küldeni 20 ezer munkást.

A VW és két beszállító jogi vitája így láncreakciót vált ki, tovaterjed a teljes termelési láncon, egészen a vásárlókig, akik nem kapják meg időben a megrendelt Volkswagen Golfokat, és előfordulhat, hogy visszalépnek a vásárlástól, ami kedvez a versenytársaknak és tovább növeli a VW kárát – emelték ki a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik