Gazdaság

Megszűnik egy osztrák gazdasági napilap

újságok
újságok

Szeptember másodikán jelenik meg a WirtschaftsBlatt elnevezésű osztrák gazdasági napilap utolsó száma, a kiadó az ausztriai lappiaci helyzetre hivatkozva hozta meg döntését a megszüntetéséről.

Az utóbbi években végrehajtott átszervezési és költségcsökkentési lépésekkel sikerült mérsékelni a veszteséget, azonban a kiadás költsége a jövőben így sem térül meg – áll a lapot megjelentő Styria Media Group indoklásában.

A kiadó közlése szerint az újság megszűnéséről személyesen tájékoztatták a lap 66 munkatársát.

A WirtschaftsBlatt című gazdasági lap 1995 óta van jelen az osztrák médiapiacon. Az újság hétfőtől péntekig jelenik meg, és nagyjából két euróba kerül. A felmérések szerint tavaly naponta mintegy 82 ezren olvasták, a hivatalos adatok szerint naponta több mint 20 ezer példány fogyott belőle.

A Styria Media Group Ausztria egyik vezető lapkiadó vállalata, a Die Presse című országos politikai napilapot és a Kleine Zeitung című regionális napilapot jelenteti meg. A cégcsoport számos hetilap, magazin és könyv kiadója is egyben, működtetnek regionális rádióadót és online médiafelületet is Ausztriában.

A vállalatcsoport közlése szerint mintegy 3100 munkavállalót foglalkoztatnak, a Styria Media Group 2015-ös piaci forgalma 427 millió euró volt.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik