Gazdaság
Sopron, 2012. június 15.
Étel- és italautomata a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút kocsijában, a soproni pályautvaron.
MTI Fotó: Nyikos Péter

Ha a kormány nem enged, akár az italautomaták fele is eltűnhet

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 08. 08. 07:53

A jelenlegi mintegy 30 ezer ital- és ételautomata fele is eltűnhet akkor, ha a kormány által szorgalmazott törvényjavaslat a gyakorlatban is megvalósul – mondták a Portfoliónak piaci szereplők. Július végén jelent meg egy törvénytervezet a kormány.hu-n arról, hogy ahogyan az online pénztárgépeket, úgy az ital- és ételautomatákat is bekössék a NAV-hoz.

Az üzemeltetők fő problémája az, hogy 100-150 ezer forintot kellene fizetniük a bekötésért, ennyibe kerül ugyanis az a berendezés, ami minden automata adatát láthatóvá teszi az adóhivatal számára. A múlt héten viszont sikerült megállapodni:  a költségek nagy részét az állam magára vállalná.  Az azonban továbbra sem világos a piaci szereplők számára, hogy a támogatás egyszeri a rendszer indulásakor, vagy a jövőben minden új automata esetében számíthatnak az állami segítségre.

A cikk szerint a NAV-hoz való bekötéssel az üzemeltetők teljes mértékben egyetértenek, elmondásuk szerint az üzemeltetőknek is az az érdeke, hogy tisztuljon a piac. Ha a javaslat a jelenlegi formájában megvalósul, akkor nagyjából 15-18 ezer automata maradhat, vagyis majdnem minden második berendezés eltűnhet a piacról – derül ki az írásból.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.