Gazdaság

Szárnyal az Adidas bevétele, de még nem a robotok miatt

Közel 5 százalékos pluszban az Adidas árfolyama. A német sportszergyártó óriás az előzetes gyorsjelentésében jelentős, 21 százalékos bevételnövekedésről számolt be.

A cég működési eredménye a második negyedévben 234 millió euróról 77 százalékkal 414 millió euróra emelkedett. Az egy részvényre jutó eredmény 100 százalékkal 1,45 euróra emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A jó eredmények többek között a profitmarzs emelkedésének, illetve a német vállalat a Chelsea londoni futball klubbal kötött szerződésének volt köszönhető.

A menedzsment növelte a 2016-os értékesítésből származó árbevételre vonatkozó várakozásait, míg korábban 15 százalékos bővülést vártak, jelenleg ennél optimistább, 15-20 százalékos prognózist tettek közzé. A nettó árbevételre vonatkozó várakozásokat 25 százalékkal közel 1 milliárd euróra emelték, írta a Portfólió.

Jönnek a robotok

Az Adidas a világ első cipőgyártója, amely robotokkal fog cipőket gyártani. Az Ansbachban felépült, Speedfactory nevű gyárban 2017-ben kezdődhet meg a tömeggyártás.

A robotika térhódításáról az alábbi cikkeinkben is olvashat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik