Gazdaság

Már toborozza a sofőröket az Uber utódja Budapesten

A jövő hónapban válhat elérhetővé a Taxify szolgáltatása.

Az Uber kivonulása után egy észt hátterű vállalat készül arra, hogy betöltse a keletkezett űrt. A Taxify már két hete toboroz sofőröket, naponta 2-300 ember regisztrál a rendszerükbe – írja a Népszabadság. Rengeteg volt Uber-sofőr, de taxisok is átigazolnak hozzájuk.

A múlt pénteken 50 millió forint jegyzett tőkével vette nyilvántartásba a Cégbíróság a Taxify Hungary Fuvarszervező Kft-t, ami mögött három magyar magánszemély, Ferentzy Zoltán, Szilágyi Balázs és Poprócsi Zsolt áll. A cég sajtóreferense azt mondta, azért nem az észt vállalat áll a magyar kft. mögött, mert a vállalkozás működtetése így könnyebb, a rendszer átláthatóbb, a bevételeket pedig itthon szeretnék befektetni.

A cég működése több elemében is hasonló az Uberhez: a sofőrök például nem fix összeget fizetnek, hanem a forgalom 20 százaléka kerül a Taxify-hoz. A mobiltelefonos alkalmazás működése is nagyon hasonló lesz. Ugyanakkor mindenben megfelelnek majd a fővárosi és országos szabályozásnak, sárgák lesznek az autók, amelyeket taxaméterrel is felszerelnek.

A tervek szerint már a jövő hónap első két hetében elérhetővé válhat a szolgáltatás Budapesten. Céges partnereket is szeretnének megnyerni, személyszállításra kiírt vállalati pályázatokon is indulnak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik