Gazdaság

Népszavazás: ezek a valódi kérdések, nem az, amiről a kormány beszél

Egészségügy, lakhatás, gyermekszegénység, fizikaverseny, hajléktalan válogatott - ezeket a tényeket biztosan nem fogja a közterületeken látni.

Kedd reggel kerültek fel a kormany.hu-ra azok az új kormányinformációs plakátok, amelyek Brüsszel bevándorláspolitikájának hibáira hivatottak felhívni a figyelmet. Íme, az egyik:

Fotó: kormany.hu
Fotó: kormany.hu

A kvótaellenes népszavazás lebonyolítása 4,5 milliárd forintot szakít ki a költségvetésből.

Drágán mérik a kommunikációs szaktudást

A köztéri üzengetés nem olcsó mulatság, de legalább olyan személy érdekeltségére (is) bízták a feladatot, aki korábban már számos alkalommal bizonyított a közbeszerzésekben. Ő Csetényi Csaba, Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban. Az állami megrendeléseken elért sikereiről bővebben itt olvashat.

Az emlékezetes “Üzenjük Brüsszelnek” plakátokat a Kreatív szerint az Affiliate Network és a Network 360, Csetényi két érdekeltsége közösen készítette. Az Index írta meg, hogy a 3 milliárdos szerződés tárgya “a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányaival kapcsolatos feladatok ellátása”. A 3 milliárd forintban azonban benne vannak már megvalósult projektek is, így például az adócsökkentésről, az otthonteremtésről, a családi adózásról szóló tájékoztató kampány is.

De akkor lássuk a 16 alternatív plakátot, amelyek elkészítése nem emésztett fel egyetlen fillér közpénzt sem.

A 24.hu szerkesztőségében igyekeztünk az örömteli és kevésbé szívderítő körülményeket is megénekelni, ha hiányol valamit, javaslatait ossza meg velünk kommentben!

Képek: Besenyei Violetta/24.hu
Képek: Besenyei Violetta/24.hu

A magyarok 14 liter 96 százalékos alkoholt isznak meg évente fejenként. Zacher Gábor toxikológus sem érti, hogy az adatok fényében miért nincsen alkoholstratégia. A szakember szerint  tíz év alatt 600 ezerről 800 ezerre nőtt az alkoholisták száma Magyarországon.

Web

Ezek a gyerekek egyáltalán nem kapnak információt a szűk környezetükön kívüli világról.

Nem is beszélve arról, hogy télen olvasni, tanulni sem tudnak, hiszen mire hazaérnek az iskolából sötét van. A gyermekszegénységről bővebben itt olvashat.

Web

Ausztriába ömlenek a magyarok, az osztrák statisztikai hivatal szerint tavaly 8000 magyarral több érkezett hozzájuk. Az Egyesült Királyságba körülbelül 300 ezer magyar vándorolhatott ki.

Screen Shot 2016-07-20 at 14.21.53

Az Eurostat 2014-es felmérése szerint csak a horvátok érezték rosszabbnak az egészségi állapotukat. Az EU átlaga 6,8 százalék.

propaganda

A megmérettetésen ötvennél is több csapat indult, a magyarok szépen meneteltek, egészen a rájátszásig.

propaganda

A Center for World University Rankings 500-as listájára 2016-ban egyedüli magyar intézményként az ELTE került fel: a 488. helyet sikerült megcsípni.

Web

A pontos számokat nem közölték, ezért a Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) beperelte az ÁNTSZ-t az adatok nyilvánosságáért. Záporoznak a pokoli történetek a magyar kórházakban tapasztalt állapotokról.

Web

A világ legrangosabb fizika csapatversenyén a magyar középiskolás csapatot Bánóczki Tímea, Varga-Umbrich Eszter, Kádár István, Nagy Balázs és Plaszkó Noel alkotta.

Web

A 444.hu nézte meg az Eurostat adatait, eszerint a közzétevő országok között negyedéves alapon mi voltunk a legutolsók.

Web

Idén a a tavalyinál is többet szánnak a közfoglalkoztatásra, 270 milliárd forint helyett 340 milliárd forintot.

Web

Az uniós országok közül, éves összevetésben Magyarországon ugrottak meg legnagyobb mértékben, 15,2 százalékkal a lakásárak január-márciusban az Eurostat adatai szerint.

Web

Az Eurostat felmérése szerint az arány a környező országok közül Ausztriában 9,5 százalék, Romániában 95,6 százalék, Olaszországban 98,4 százalék, Észtországban 96,3 százalék volt 2014-ben. A listát Luxemburg vezeti, ahol a középiskolások 100 százaléka tanul kettő vagy annál több idegen nyelvet.

Web

A Budapest Intézet felmérése alapján 130 ezer gyereknek kell szembenéznie az állandó nélkülözéssel.

Web

Az Alkotmánybíróság júliusi végzésében elutasította egy iskolai szegregációs ügy érdemi tárgyalását, az indoklás szerint nem merül fel Alaptörvényben foglalt jog sérelme. Jelenleg több hasonló ügy vár ítéletre a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt. Esélyegyenlőségi harcukról Kegye Adél és Daróczi Gábor mesélt a Roma Sajtóközpontnak.

Web

A KSH adatai szerint a természetes fogyás 13 725 fő volt, ez 6 778-cal kevesebb az egy évvel korábbinál.

propaganda

Korábbi felmérésekből kiderült, hogy július második felében tetőzik a szexuális tartalmak keresése az interneten. Tavaly év végén a kazincbarcikaiak keresték a legtöbb online pornót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik