Gazdaság

Kivonul az Uber: a fejlesztési minisztérium pikírt módon szólt vissza

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 07. 13. 12:19

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Uber-kivonulásra reagáló közleményében azt írja, hogy tudomásul veszik a cég döntését, miszerint „inkább kivonulnak Magyarországról, mint hogy vállalják a törvényes működést, az adófizető magyar taxisokkal való tisztességes piaci versenyt és az adófizetést”.

„A kormány támogatja az innovatív megoldásokat, de ahhoz ragaszkodik, hogy a személyszállításban résztvevő piaci szereplők egyenlő feltételek mentén, törvényesen működjenek és adót fizessenek.

Az Uber adóelkerüléssel és a magyar jogszabályok semmibevételével, engedély nélkül végzett személyszállító tevékenységet, és így tett szert versenyelőnyre, emiatt más országokban be is tiltották vagy korlátozzák tevékenységét. A magyar kormány és a parlament számos intézkedéssel segítette, hogy az  Uber tevékenységét legalizálja, törvényes keretek közé terelje, ezért számos intézkedést hozott az egyenlő versenyfeltételek garantálására, a feketetaxizás visszaszorítására. Az Uber döntése azonban azt jelzi, hogy a cég nem vállalja a tisztességes piaci versenyt és törvényes működést.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.