Gazdaság
repulogep(960x640).jpg (Array)

Az easyJet így reagált a Brexitre

24.hu
24.hu

2016. 06. 24. 14:56

Az easyJet első számú célkitűzése, hogy az Egyesült Királyság kormánya és az Európai Unió, illetve szabályozó szervei közötti tárgyalásokat meggyorsítsa annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság továbbra is tagja maradhasson az Egységes Légiközlekedési Piacnak.
Korábban a témában:

Az easyJet tudomásul veszi a csütörtöki népszavazás eredményét, amelyen az Egyesült Királyság szavazóinak többsége az Európai Unióból való távozás mellett voksolt. A légitársaság bizakodó és abban hisz, hogy a döntés nem lesz lényeges befolyással stratégiájára, képes hosszútávon is fenntartani bevételei növekedését, és osztalékot tud fizetni részvényeseinek.

A fapados cég már a népszavazás előtt felkészült erre az eshetőségre is, így több olyan változatot dolgozott ki, mellyel tevékenységét valamennyi piacán tovább folytathatja.

Első számú célkitűzésük, hogy az Egyesült Királyság kormánya és az Európai Unió, illetve szabályozó szervei közötti tárgyalásokat meggyorsítsa annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság továbbra is tagja maradhasson az Egységes Légi-közlekedési Piacnak.

Kecske és káposzta

Ha ezt sikerülne elérni, akkor az Európai Uniós légitársaságok továbbra is szabadon repülhetnének az Egyesült Királyságba és azon belül, illetve az egyesült királyságbeli légitársaságok is szabadon repülhetnének az uniós országokba, továbbra is alacsony árakon.

A repülős cég pedig továbbra is biztosítani tudná utasai számára az egyszerű és megfizethető utazást, illetve más légitársaságok is változatlan módon folytathatnák eddigi tevékenységüket. Az easyJet továbbá megvizsgál minden lehetőséget, mellyel fenn tudja tartani jelenlegi hálózatát és működését.

Bíznak

A légitársaság bizakodó és abban hisz, hogy egyedülálló hálózata, a digitális technológiákban elért vezető szerepe, árelőnye és anyagi biztonsága képessé teszi arra, hogy hosszútávon is fenntartsa bevételei növekedését, és osztalékot tud fizetni részvényeseinek.

A cég vezérigazgatója, Carolyn McCall elmondta, továbbra is bíznak üzleti modelljük erejében, illetve azon képességükben, hogy fenn tudják tartani sikeres stratégiájukat és magas osztalékot fizethessenek. Ma írásban arra kérték az Egyesült Királyság kormányát és az Európai Bizottságot, hogy sorolja előre az Egységes Légi-közlekedési Piac tárgyalását, mivel az jelentős hatással van a kereskedelemre és az utasokra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.