Gazdaság

A FedEx “csak” 70 millió dolláros veszteséggel zárta a negyedévet

fedex (Array)
fedex (Array)
A FedEx amerikai logisztikai vállalat a vártnál kisebb, 70 millió dolláros veszteséggel zárta a május végével zárult pénzügyi utolsó negyedévét nyugdíjpénztári eszközeinek értékvesztése, valamint egyik riválisa, a TNT felvásárlásával kapcsolatos kiadások miatt.

A FedEx a május végével záródott három hónapot részvényarányosan 26 cent veszteséggel zárta, ami jóval kedvezőbb az egy évvel korábbi, 895 millió dolláros, részvényarányosan 3,16 dolláros mínusznál.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 879 millió dollár, egy részvényre vetítve 3,30 dollár volt a május végével záródott pénzügyi utolsó negyedévben, ami felülmúlta az egy évvel korábbi részvényenkénti 2,66 dollárt. Elemzők némileg kisebb, 3,26 dolláros egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményre számítottak a negyedévben.

A cég negyedéves bevétele 12,98 milliárd dollár volt, ami 7 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit, és meghaladta a szakértői vélemények átlagában szerepelt 12,83 milliárd dollárt.

Mit várnak az új üzleti évtől?

A FedEx a júniussal kezdődő új pénzügyi évre 11,75-12,25 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményre számít. A sáv közepe rosszabb a szakértők által várt 12,17 dollárnál.

Fred Smith vezérigazgató ugyanakkor rámutatott arra, hogy a cég által a folyó évre várt részvényarányos eredmény 11 százalékkal haladja meg a május végével záródott év profitját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik