Élet-Stílus

Futárszolgálat mentette meg a májra váró kislány életét

Senki sem vállalta, hogy a hatalmas viharban elszállítsa őt az életmentő műtétjére.

Az eset még február végén történt az Egyesült Államokban, mikor Chicagóban – ahol a kis Brooklyn Faris műtétjét végezték volna – épp hatalmas vihar tombolt. A légitársaságok az időjárásra és a repülés biztonságára hivatkozva egymás után törölték a járataikat, így mikor a transzplantációs koordinátor értesítette a kétéves kislány örökbefogadó szüleit, Jesse és Nick szinte lehetetlen helyzetbe került.

Kép forrása: Jesse Faris
Kép forrása: Jesse Faris

A Tennesseeben élő Faris házaspár egy évvel korábban, 2015 februárjában, Kínából fogadta örökbe Brooklynt. Már a papírok aláírásakor tudták, hogy a kislány olyan genetikai rendellenességben szenved, ami tönkre teszi a máját. Azt is tudták, hogy Brooklynnak előbb-utóbb májátültetésre lesz szüksége ahhoz, hogy életben maradhasson.

“Az orvosok azt mondták, átültetés nélkül 50 százalék az esélye annak, hogy Brooklyn 4-6 hónapon belül meghal. A kislányunk szerencsére nagy küzdő, és kitartott, míg az orvosok megtalálták a számára tökéletes új májat. Több mint egy évet kellett várni az örömhírre”

-nyilatkozta a kislány édesapja, majd elmondta, mikor megkapták a várva-várt telefont, a koordinátor azt is közölte velük, az életmentő műtétet csak Chicagóban tudják elvégezni és csakis akkor, ha a család – a vihar ellenére – hajnali fél háromra a városba ér. Jesse és Nick tudta, ahhoz, hogy teljesítsék a feltételeket repülniük kell, csakhogy hiába telefonálták végig a létező összes légitársaságot, nem találtak olyan gépet, ami a cudar időjárás ellenére is felszállt volna.

A kétségbeesett szülők a Facebookon kérték ismerőseik segítségét. Végül egyikük a FedEx-et javasolta, mert emlékezett rá, hogy a kézbesítőcég már korábban is szállított súlyos beteg gyerekeket életmentő műtétre. Fél órával azután, hogy a házaspár felvette a kapcsolatot a cég képviselőjével, érkezett is a jó hír: várják őket a reptéren.

Kép forrása: Jesse Faris
Kép forrása: Jesse Faris

Mivel a FedEx gépeire nem vonatkoztak azok a tilalmak, amik a személyszállító gépekre vonatkoztak, Brooklyn és családja eljutott Chicagóba. Még épp időben ahhoz, hogy a kislányon elvégezhessék a nyolc órás, életmentő beavatkozást. Ahogy az a család Facebook-oldaláról kiderül, Brooklyn remekül viselte az operációt, még lábadozik, de orvosai szerint rövid időn belül teljesen meggyógyulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik