Gazdaság

Trump tudása nagységrendekkel csekélyebb Magyarországról, mint Clintoné

Joseph Andrew, a Demokrata Párt Országos Bizottságának korábbi elnöke exkluzív interjúnkban azt mondta, hogy Trumpnak Magyarországról alig van ismerete, míg Clinton érti és ismeri a régiót, személyes kapcsolatokkal rendelkezik. Trump populista, nehezen végrehajtható ígéretekkel.

Joseph Andrew, a Dentons ügyvédi iroda globális elnöke és az amerikai Demokrata Párt Országos Bizottságának korábbi elnöke az alábbiakat nyilatkozta a GazdaságTV.hu-nak adott exkluzív interjújában:

Úgy vélem, hogy Trump győzelmének a kockázatát Magyarországon és Közép-Kelet-Európában túlértékelik. A valóság azonban az, hogy nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy Donald Trump annyi mindent véghez tudna vinni, mint amiket kijelent,  például kereskedelmi egyezmények felrúgását. Szerintem az alapvető kockázat Magyarország és Közép-Kelet-Európa számára az lehet, hogy van egy olyan jelölt, Donald Trump személyében akinek nagyon csekély tapasztalata van a régióról, miközben Magyarország szempontjából talán Hillary Clinton a valaha volt legképzettebb személy, aki az elnökségért indul. Hiszen személyes kapcsolatokkal és tudással rendelkezik a régióról, úgy érti a gazdaságot és annak dinamikáját, ahogy egyik demokrata jelölt sem, nemhogy egy republikánus! A 17 republikánus jelölt közül, akik az elnökségért indultak, talán Donald Trump rendelkezik a legkevesebb tapasztalattal és tudással a kereskedelmi egyezményekről, az itteni kereskedelmi lehetőségekről, valamint Magyarország és a többi közép-kelet-európai ország kultúrájáról és tradícióiról.

Nem hiszem, hogy Donald Trumpnak nagy esélye van nyerni, de azért van némi esély erre. Látjuk, hogy a populista mozgalmak a világban mindenütt gyökeret vernek és jobb eredményeket érnek el, mint egyébként. Donald Trump üzenetének lényege, hogy a globalizációból származó haszonból keveseknek jutott, nyilván nagyon tetszetős sokak számára Amerikában, sokan vonzódnak ehhez. Úgy vélem, hogy valószínűtlen a győzelme, mert Hillary Clintonnak megvan az a lehetősége, hogy sokkal pragmatikusabb megoldásokat tudjon kínálni ezekre a jövedelmi egyenlőtlenségekre, mint Donald Trump.

Mint a Dentons elnöke – amely a világ legnagyobb és a Föld majdnem valamennyi országában jelen lévő ügyvédi irodája – büszke vagyok arra, hogy Magyarországon az egyik legnagyobb, és Közép-Kelet-Európában a legnagyobb ügyvédi iroda vagyunk. Mi is osztozunk abban az optimizmusban, ami a befektetéseket övezi ebben a régióban és a világon. Nagyszerű tehetségek és nagy lehetőségek vannak itt. Nagyszerű emberek és nagyszerű cégek innovatív és kreatív dolgokat csinálnak itt. A világ többi része még csak most kezdi ezt felfedezni, amit mi a Dentonsnál már jó ideje tudunk. Ezért vagyunk büszkék arra, hogy itt lehetünk a megfelelő jelenléttel és szaktudással, hogy tanácsokkal lássuk el azon ügyfeleinket, akik végre felismerték, hogy Magyarország és Közép-Kelet-Európa nagyszerű helyek a befektetésre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik