Gazdaság

Elsöprő többség támogatja az alapjövedelem bevezetését

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 05. 20. 09:48

Korábban a témában:

A Párbeszéd Magyarországért alapítványa felmérést készíttetett a Republikon Intézettel.

Ebből az derül ki, hogy a válaszolók túlnyomó többsége, 76 százaléka egyetért az alapjövedelem bevezetésével, az ellenzők aránya pedig 17 százalékos.

A megkérdezettek csupán hét százaléka nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre. A kutatásból kiderül, hogy a szociálpolitikai intézkedés támogatottsága emellett nagyban független a pártpreferenciától és a politikai véleménytől.

Bevezetése minden párt támogatói között többséget élvez, de még a pártot választani nem tudó vagy nem akaró szavazókorú lakosság körében is 60 – 75 százalék felett alakul azok aránya, akik pozitívan viszonyulnak a kérdéshez.

A teljes kutatás itt érhető el.

A nem, életkor, végzettség és településtípus szerint reprezentatív kutatást 1000 fős mintán végeztük április utolsó hetében.

Kiemelt kép: Fortepan, 1937

(Republikon Intézet)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.