Gazdaság

Gyurcsány pártja szerint az Orbán-kormányé Európa leggyengébb gazdasági teljesítménye

Az Eurostat negyedéves adataiból derült ki, hogy a magyar gazdasági teljesítmény egész Európában a leggyengébb, írja közleményében a DK. A Fidesz által ünnepelt unortodox gazdaságpolitika Európa sereghajtójává tette szerintük Magyarországot, még a sokszor lesajnált Görögország is vastagon megelőzött minket.

„A magyar reformok tehát csak a plakátokon működnek, Orbán Viktor és kormánya látványos kudarcot szenvedett. Ahhoz képest, hogy Magyarország az egyik legnagyobb haszonélvezője az EU-s forrásoknak és a magyarok fizetik a legmagasabb adókat Európában, bűvészmutatványnak is beillene, hogy gazdasági növekedésben Európa leggyengébbjei lettünk. Az elmúlt 6 év korrupción alapuló “kormányzása” és Matolcsy György dilettáns gazdaságpolitikai fantasztikuma ezzel meg is mutatta, hogy mire elég valójában az Orbán-kormány teljesítménye: Európa legutolsó helyére.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktornak szembe kell néznie a ténnyel: a “magyar reformok” megbuktak. A DK szerint addig, amíg az Orbán-kormány irányítja Magyarországot, kilátás sincs a gazdasági fellendülésre. Ide vezetett a jogállam lebontása, a befektetők elüldözése, a forint gyengítése és az EU-s fejlesztési pénzek ellopása.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik