Gazdaság

Tessék, itt egy új nemzetgazdasági érdek: magyar buszok beszerzése

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 05. 10. 05:50

A magyar buszok beszerzése nemzetgazdasági érdek is, hiszen a kedvezőbb alkatrészárak mellett százötven csuklós busz gyártása közvetlenül 250-300, míg közvetetten több mint ezerhatszáz embernek adna munkát, idézi a Magyar Hírlap keddi száma Mészáros Csabát, az Evopro-csoport elnök-tulajdonosát.

A BKV Zrt. 150 metrópótló autóbusz beszerzésére írt ki két párhuzamos tendert, az egyiket a lengyel Solaris, míg a másikat a Mabi-Bus Kft. nyerte meg Modulo buszával.

A főváros tehát dönthet, hogy melyik ajánlatot fogadja el. A magyar busz olcsóbb, a lengyelek viszont mind a százötvenet novemberig le tudnák szállítani.

Az ügy “apró” szépséghibája, hogy a múlt heti kormányhatározat szerint a főváros a vásárláshoz nem veheti igénybe az Európai Fejlesztési Bank hitelét. Így a közgyűlésnek kell arról dönteni, hogy egyrészt melyik változatot fogadja el, másrészt, miből lehet finanszírozni a beruházást.

Mészáros Csaba elmondta: a magyar busz vásárlása esetén – a mely hozzávetőleg nyolcvanmillió forint – a teljes ráfordítás hetven százaléka áramlik vissza a gazdaságba.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.