Gazdaság
Budapest, 2014. június 3.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterjelölt a kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés költségvetési bizottságának ülésén az Országház Delegációs termében 2014. június 3-án.
MTI Fotó: Kovács Attila

Bírálta a költségvetést a gazdaságkutatók többsége, mert az szerintük lazítás

24.hu
24.hu

2016. 05. 03. 15:20

Korábban a témában:

Varga Mihály éppen egy hete nyújtotta be a 2017-es költségvetést. Az Országgyűlés költségvetési bizottsága keddi ülésén gazdaságkutatók véleményét kérdezte a tervezetről.  A meghívott gazdaságkutatók többsége bírálta a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot, szerintük a jövő évi büdzsé lazítást jelent az előző évekhez képest, emellett nem javult a törvényjavaslat átláthatósága sem. A Századvég kutatója viszont átláthatónak és fenntarthatónak nevezte a javaslatot.A parlamenti bizottság keddi ülésére gazdaságkutató intézetek szakembereit hívták meg, hogy mondják el a jövő évi költségvetési törvényjavaslatról alkotott véleményüket.

Kritikát fogalmazott meg Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Intézet elnök-vezérigazgatója, Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet ügyvezetője, Ádám Zoltán, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. ügyvezető igazgatója, Oblath Gábor, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa és Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa.

Velük ellentétben György László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza arra az álláspontra helyezkedett, hogy a jövő évi költségvetési törvényjavaslat átlátható, pénzügyileg fenntartható és megfelel az uniós elvárásoknak.

A bizottsági ülésen kormánypárti országgyűlési képviselők nem vettek részt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.