Gazdaság
asz(960x640).jpg (Array)

Az ÁSZ átadta az Országgyűlésnek 2015-ös beszámolóját

24.hu
24.hu

2016. 04. 28. 13:41

Korábban a témában:

Az Állami Számvevőszék benyújtotta a 2015-ös tevékenységéről és működéséről szóló beszámolóját az Országgyűlésnek. A tájékoztatót Domokos László elnök az Országházban adta át Jakab Istvánnak az Országgyűlés alelnökének. A 2015-ben elvégzett ellenőrzéseivel az ÁSZ hozzájárult a makrogazdasági folyamatok fenntarthatóságához, kiemelten fókuszált a gazdasági növekedésre, a versenyképességre, az államadósságra és a költségvetési egyensúlyra ható területekre, illetve nagy hangsúlyt helyezett közfeladatokat ellátó, a magyar emberek számára közszolgáltatásokat nyújtó gazdálkodó szervezetek ellenőrzésére.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2015-ben 221 jelentést hozott nyilvánosságra. Az ellenőrzések hasznosulása érdekében a mintegy 750 ellenőrzött szervezetből 350-nek közel 2000 intézkedést igénylő javaslatot fogalmazott meg, a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása, valamint a beazonosított kockázatok csökkentése érdekében. Az intézkedést igénylő megállapítások és javaslatok alapján az ellenőrzött szervezetek által összeállított intézkedési tervek végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzések keretében értékelheti. 2015-ben az ÁSZ 25 önálló utóellenőrzést fejezett be.

Az Állami Számvevőszék 2015. évi beszámolójáról szóló híradást teljes terjedelemben az ÁSZ Hírportálján olvashatja.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.