Gazdaság
gysev (gysev)

Bővíti a mozdonyflottát a GYSEV

24.hu
24.hu

2016. 04. 27. 14:30

Öt új villanymozdony gördülhet be Sopronba hamarosan, ha véget ér a most kiírt tender.
Korábban a témában:

Öt darab új villamos mozdony beszerzésére írt ki tendert a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. – közölte a vasúttársaság szerdán. A cég két darab kétáramnemű, dízel segédhajtással is ellátott, valamint három darab háromáramnemű mozdonyt vásárolna, amiket a személy- és teherszállításban is használna. A mozdonytenderre május 30-ig jelentkezhetnek a gyártók.

A kétáramnemű mozdonyoknál a leendő gyártónak lehetősége van arra, hogy a segédhajtást a leszállítást követő egy évben, utólag szerelje be. A mozdonyoknak rendelkezniük kell vasútüzemi hatósági engedélyekkel Magyarország mellett Ausztria és Németország területére, a leszállítást követő egy éven belül pedig Románia területére.

A másik három mozdony esetében is feltétel, hogy rendelkezzenek vasútüzemi engedéllyel Magyarország, Ausztria és Németország területére, a leszállítást követő egy éven belül pedig Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Románia területére.

És még jöhet több mozdony

A közbeszerzés a későbbiekben további lehetőséget biztosít a GYSEV számára négy, legalább kétáramnemű mozdony vásárlására. Ezzel a jogával a szerződés megkötésétől számított harminc hónapon belül élhet a vasúttársaság.

Az ajánlattételi felhívás feltételei szerint a leendő gyártónak a mozdonyok leszállításától számítva 30 évig biztosítania kell az alkatrészellátást, a karbantartási munkafolyamatok utasításait és köteles a karbantartási és irányítástechnikai szoftvereket öt évig frissíteni.

A közlemény szerint a vasúttársaság állománya az elmúlt években fejlődött: új Flirt motorvonatokat vásároltak, emellett megkezdték a nemrég vásárolt használt Intercity kocsik felújítását. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.