Gazdaság
költségvetés (költségvetési tervezet)

Nagy lájkot nyomott a 2017-es büdzsére a Költségvetési Tanács

24.hu
24.hu

2016. 04. 21. 17:42

Egy bökkenőt talált csak a KT a jövő évi költségvetésben, túl feszített az áfa és szja előirányzatok emelése.
Korábban a témában:

Nincsenek alapvető ellenvetései a Költségvetési Tanácsnak (KT) a 2017. évi költségvetés tervezetének hitelességével és végrehajthatóságával szemben – közölte a KT az MTI-vel csütörtökön.

Megalapozottnak nevezték a büdzsé alapjául szolgáló, 3,1 százalékos GDP-növekedési prognózist, a 2,4 százalékos GDP-arányos hiánycélt és az államadósság csökkenését GDP-arányosan az idei 73,5 százalékról 71,9 százalékra.

Az idei, várható 2,5 százalékos növekedési ütem 2017-es gyorsulását az uniós források felhasználásának várható felfutása és a növekedés egyéb tényezői, mindenekelőtt a bővülő fogyasztás támaszthatja alá a KT szerint.

Feszítettnek tartják ugyanakkor az áfa és az szja előirányzatok előző évihez képesti emelését, és megjegyzik, hogy teljesítésükhöz az adóbeszedési hatékonyságot tovább kell javítani.

A hiánycél emelkedésével várhatóan a strukturális hiány is emelkedik. Ezért a tanács indokoltnak tartja, hogy a kormány a törvényjavaslat indoklásában mutassa be, a hiánycél eleget tesz az EU strukturális hiányra vonatkozó kritériumának és a stabilitási törvénynek. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.