Gazdaság
áram nélkül (világítás, lámpa, elemlámpa)

Hétfőn dőlhet el, lesz-e áramsztrájk

24.hu
24.hu

2016. 04. 15. 13:20

Korábban a témában:

Elmarad a villamosenergia-ipari szakszervezete által péntek estére tervezett országos díszkivilágítás-korlátozás. Viszont ha a tárgyalófelek hétfőn sem tudnak megegyezni a bérekről, illetve bérmegállapodás hiányában a sztrájk elégséges szolgáltatásairól, a szakszervezet bírósághoz fordul – írta az NRGReport.com. 

Bár több villamosenergia-ipari cég megegyezett dolgozóival, közöttük az Elmű és az E.On, értesült az NRGreport a cégektől, ágazati szintű bérmegállapodás nem született, ezért a korábban bejelentett sztrájk és a villamosenergia-szolgáltatás országos visszafogásának lehetőségét továbbra is napirenden tartja a szakszervezet – értesült a portál.

A sztrájkot bejelentő Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetség (EVDSZ) és az iparág munkáltatóinak képviselő hétfőn ülnek le tárgyalni a dolgozók követeléseiről és egy lehetséges sztrájkról. A tét a béremelés mellett – a munkáltatók által ajánlott 2,5% helyett követelt 4,5% – az ország dísz- és közvilágítása, ezek korlátozásával fenyeget ugyanis az EVDSZ. A szervezet a héten újabb sztrájk-akciótervet juttatott el a munkáltatói oldal képviselőinek, melyben lényegesen fajsúlyosabb forgatókönyvet vázolt fel a korábbinál; például a pénteki napra kilátásba helyezett díszkivilágítás korlátozásánál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.