Közélet

Az iskoláknál és kórházaknál is tiltakoznak pénteken

Feketébe vagy kockásba öltözve várják az embereket.

Pénteken 8 és 10 óra között figyelmeztető sztrájkot tartanak a tanárok a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének támogatásával. A 12+2 pontba foglalt szakszervezeti követelések között van a tanulók terheinek mérséklése és a pedagógusok munkaterhének csökkentése is. Az akciót a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform is támogatja.

A sztrájkoló tanárok bemennek az iskolába, de nem tartják meg óráikat. A PDSZ csütörtökön megállapodott a Klikkel a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásokról, illetve közölte, hogy a sztrájk alatt a tanulók távolmaradását nem lehet igazolatlan mulasztásnak tekinteni.

Az akcióhoz a szülők és diákok is csatlakozhatnak, feketébe vagy kockásba öltözve várják őket az iskolák előtt a „Diáksztrájk II.” elnevezésű megmozduláson.

Demonstrálnak az egészségügyi dolgozók is: a fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Mária azt kérte az egészségügyi dolgozóktól, hogy viseljenek pénteken fekete ruhát munka közben. A civilek ugyancsak csatlakozhatnak, feketébe vagy kockásba öltözve 8 és 10 óra között a kórházaknál. (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik