Gazdaság

A kormánypárt megint műsorra tűzte a teljes körű foglalkoztatást

koltsegvetes(210x140).jpg (Array)
koltsegvetes(210x140).jpg (Array)

A nagyobbik kormánypárt támogatja a kabinet 2017-es költségvetés-tervezetének megvalósítását, az ugyanis közelebb viszi az országot a teljes körű foglalkoztatáshoz – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke.

Bánki Erik rámutatott: pártja a munkahelyek számának növekedését és 6 százalékhoz közelítő munkanélküliségi rátát vár jövőre.

A politikus a nyugdíjasoknak azt üzente, számíthatnak arra, hogy 2017-ben is reálértéken növekszik majd a jövedelmük. Beszámolt arról is, hogy az infláció továbbra is 0 százalék körül alakul, a büdzsé pedig jövőre is stabil lábakon áll majd, köszönhetően a 2010 óta követett gazdaságfejlesztési modellnek.

Messzemenőkig

Bánki Erik hangsúlyosan szólt arról is, hogy az államháztartás működése jövőre a rendszerváltás óta első ízben lesz nullszaldós, de a fejlesztésekből eredően is csupán 2,4 százalékos hiány várható.
Leszögezte azt is: frakciója messzemenőkig támogatja az egészségügy költségvetési támogatásának 100 milliárd forintos növelését, a dolgozók jövedelmi helyzetének és munkakörülményeinek javítása érdekében.

A kétgyermekesek jövőre gyermekenként már havi 15 ezer forintos adókedvezményt kaphatnak, és 5 százalékra mérséklődik a baromfihús, a tej és a tojás áfája, míg az éttermi szolgáltatásoké 18 százalékos lesz. Utóbbival kapcsolatban célnak nevezte, hogy az egyre jobban teljesítő turizmus jövőre az európai és a világtendencia mértékének legalább kétszeres szintjén növekedhessen.

Az oktatás és a kultúra költségvetési helyzete is javul jövőre – mutatott rá a politikus, aki az adócsökkentés és az otthonteremtés büdzséjének nevezte a jövő évit, és európai szinten is kiemelkedőnek értékelte a várható 3,1 százalékos GDP-növekedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik