Gazdaság

Tízmilliárdért nyújtja ki csápjait a magyar kereskedelem

magyar nemzeti kereskedőház (magyar nemzeti kereskedőház)
magyar nemzeti kereskedőház (magyar nemzeti kereskedőház)
Keményen terjeszkedik a Magyar Nemzeti Kereskedőház, ami százmilliós összegekért nyit irodákat Mongóliában és Tajvanon, de Törökországban is 3,3 milliárd seggére vernek.

Mintegy 10 milliárd forintot költhet kereskedőházak létesítésére több mint ötven országban a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) – írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A lap a szerdai közbeszerzési értesítőre hivatkozva írja, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó MNKH egy csaknem 6 milliárd forintos pályázat keretében 47 partnerirodát, egy regionális irodát és 4 partneriroda-hálózatot alakítana ki. Oroszországban 260 millió forintért terveznek irodát nyitni, a mongóliai kirendeltségre csaknem 100 millió, a vietnamira 130 millió forintot szánnak.

Egy másik pályázat keretében 3,3 milliárd forintért kereskedelemfejlesztési és promóciós központot nyitna Törökországban az MNKH. A lap szerint nem tisztázott, hogy a társaság hol van jelen, hol vannak irodái, azok saját tulajdonúak-e, vagy bérlik az ingatlanokat. A tárca a lap kérdésére közölte: az irodahálózat létesítése nem jelent kifejezetten irodavásárlási kötelezettséget. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik