Gazdaság

Jön, jön, jön: itt a fantasztikus Szakmák Éjszakája!

orbán viktor a szakma sztár fesztiválon (orbán viktor, szakma sztár fesztivál, )
orbán viktor a szakma sztár fesztiválon (orbán viktor, szakma sztár fesztivál, )

Első alkalommal rendezik meg a Szakmák éjszakája című rendezvénysorozatot országos szinten – mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Főleg Szegeden lesznek programok, mivel a Szakmák éjszakája című rendezvénysorozat Szegedről indult, de napjainkban pedig már országos méretűvé vált – mondta az államtitkár.

Cseresnyés Péter kiemelte: a kezdeményezés azért jött létre, hogy minél több fiatalt tudjanak bevonni a szakképzésbe. 

Az államtitkár a duális képzés kapcsán arról is beszámolt, hogy ezt a fajta képzési formát a kamarákkal, cégekkel, vállalatokkal együttműködve alakították ki, hiszen a cégek érdekeltek abban, hogy részt vegyenek és segítsék a szakképzést.

Kérdésre válaszolva elmondta: azok a szakmák, amelyeket napjainkban tudnak elsajátítani a fiatalok, már kevesebb manuális tevékenységet, inkább több szellemi tudást igényelnek.

Az április 15-én kezdődő eseményről az érdeklődők a www.szakmakejszakaja.hu honlapon tájékozódhatnak.

Ahogy a honlap írja:

Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a szegedi szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik