Gazdaság

A paksi atomerőmű fűti Szekszárdot

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 04. 14. 16:37

Távhővezeték épül Szekszárd és a Paksi Atomerőmű között a Modern Városok Program keretében.

A távfűtést a városban közel 5700 lakás és 270 közület használja, így nagyjából a lakosság felét érinti, de vizsgálják a rendszer bővítésének lehetőségét is – mondta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Az olcsóbb energia előnyökkel jár a gazdaságfejlesztés terén is.

Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a villamosenergia-termelés mellett már most is végez távhőszolgáltatást az atomerőmű. A Paksnak biztosított körülbelül 15 megawattnyi hő előállítása 4-5 megawattal csökkenti a megtermelt villamos energia mennyiségét. Szekszárd hőigénye hozzávetőleg ennek háromszorosa.

Pekárik Géza műszaki igazgató az MTI-nek azt mondta, műszaki akadálya nincs a beruházásnak, a 30 kilométeres távolság ellenére nem számítanak lényeges hőveszteségre, a nyomásveszteség pedig megfelelő műszaki megoldással kezelhető. A beruházás költsége tízmilliárd forint, amit a Modern Városok Program keretében az állami költségvetésből finanszíroznak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.