Gazdaság

Ékszer- és parfümcsempészeket fogott a NAV

reptér (Array)
reptér (Array)
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a NAV pénzügyőrei összesen 139 db parfümöt, valamint 39 db különféle arany ékszereket foglaltak le a repülőtér utasforgalmában.

Az utasok Isztambulból érkeztek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A zöld folyosón akartak áthaladni, ezzel is jelezve, hogy nincs vámköteles bejelentenivalójuk. A szolgálatot teljesítő pénzügyőr azonban megállított három utast és tételes vámvizsgálat megtartása mellett döntött.

Az első egy szlovák állampolgár volt, akinek a poggyászában összesen 139 db különféle parfümöt találtak, a másik két személy kézicsomagjából, pénztárcájából, valamint ruházata alól pedig összesen 39 db, ránézésre aranyból készült ékszer került elő. Az utasok elismerték, hogy az ékszereket külföldön vásárolták. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az ékszerek 14 karátos aranyból készültek.

Az ékszerekkel és parfümökkel kapcsolatban az utasok bejelentési kötelezettségüknek nem tettek eleget, ezért költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a NAV pénzügyi nyomozói büntetőeljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik