Gazdaság

Hivatalos: visszatartja a Magyarországra szánt EU-s pénz egy részét Brüsszel

Europai-Unio(10)(430x286).jpg (Array)
Europai-Unio(10)(430x286).jpg (Array)

Felkerült az Európai Bizottság honlapjára a határozat, mely szerint a konvergencia-célkitűzés keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból a Magyarországon megvalósuló „Társadalmi infrastruktúra” operatív program számára nyújtott időközi kifizetéseket felfüggesztették – vette észre a 444.hu.

A portál már korábban is írt az úgynevezett TIOP-programok kifizetéseinek esetleges felfüggesztéséről, úgy tudni, a bizottságnak a pályázatok irányítási és ellenőrzési rendszerével is problémája volt. Hogy pontosan mekkora EU-s támogatást tartanak vissza, nem tudni, két összeg is kering, vagy 37,5 milliárd forintot vagy 67,6 milliárd forintot kell ennek hiányában a magyar költségvetésből finanszírozni.

Hogy a kifizetés újra meginduljon, az kell, hogy Magyarország eleget tegyen az EB által megfogalmazott kritikáknak, és alakítson a pályáztatási rendszeren. Addig is marad a hitel, hogy ez hogyan hathat hosszabb távon a költségvetésre és hogy milyen más EU-s forrásokat függesztett fel még a Bizottság az elmúlt időszakban, arról itt olvashat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik