Gazdaság

A Lidlé lett a világ legjobb whiskyje

whisky (whisky, )
whisky (whisky, )
Egy tízszer annyiba kerülő Johnnie Walkert is elvert a saját márkás whisky, ami ráadásul csak öt hónapja van a polcokon.

Senki sem gondolta volna, hogy a Lidl szupermarketlánc ekkorát nyer valaha: márpedig díjat nyertek a World Whiskies Awards díjátadón – írja a Telegraph. A lánc 30 font (12 ezer forint) körüli áron kapható, GlenAlba nevű 22 éves itala a legjobb “különleges kiadású” whisky lett a 2015-ös fajták közül.

Ezzel olyan nagy márkákat vert meg, mint a Johnnie Walker és annak Blue Label Limited Release whiskyje, ami 258 fontba (103 ezer forintba) kerül, szóval elvileg nem annyira kispálya.

A vakkóstolás során a bírók értékelték a Lidl GlenAlba meleg, gazdag és olajos ízlelését, és jött a szokásos hülye szövegek a gyümölcsös és tölgyfaízes, száraz és édes ízvilágról stb.

A Lidl ezzel nem állt meg a csúcs felé vezető úton: a Ben Bracken 22 Year Islay Single Malt whiskey-je a legjobb Islay-típusú szesz lett, míg a Queen Margot 3 Year Blended Scotch Whisky a legjobb 12 év alatti korlátozott kiadású Scotch.

Az áruházlánc persze roppant büszke magára, pláne, hogy csak öt hónapja dobták piacra saját whiskyjüket. Pedig ez a Lidl második hasonló díja volt, sőt a konkurens Aldi egyik whiskyje is besepert már elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik