Gazdaság

Nagyon bejött az Alteónak a szélerőmű

Szélerőmű (szélerőmű)
Szélerőmű (szélerőmű)

Kiemelkedően teljesítettek 2015-ben az ALTEO Group szélerőművei, a feltörekvő alternatívenergetikai vállalat négy egysége több mint 7700 átlagos háztartás villamosenergia-igényének megfelelő mennyiségű áramot termelt.

Ezt az eredményt a kedvező szeles időjárásnak köszönhető 75 százalék feletti átlagos kihasználtságnak, illetve a megfelelő karbantartás révén kifejezetten magas – 99 százalékos – rendelkezésre állásnak köszönheti a vállalat. Az ALTEO group a jövőben is vizsgálja újabb időjárásfüggő megújuló erőművek portfóliójába illesztését.

Az ALTEO Group jelenleg négy szélerőművel rendelkezik, amelyek 2015-ben összesen 18.445 megawattórányi áramot termeltek a hálózatra, ami több mint 7700 átlagos fogyasztású háztartás éves áramigényét képes kielégíteni. Az energetikai vállalat szélerőművei tavaly 99%-ot meghaladó rendelkezésre állás mellett, együttesen 26.610 órán keresztül termeltek áramot, amely kifejezetten magas értéknek tekinthető.

A tavalyi év termelési adatai bizonyítják, hogy az ALTEO az elmúlt években professzionális szakmai befektetőként rentábilisan, magas rendelkezésre állás mellett tudta üzemeltetni ezeket az egységeket. A négy erőmű megfelelő szél esetén alacsony fenntartási költségek mellett stabilan termelte az elvárt árammennyiséget

– mondja Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

Chikán Attila: Magyarország nem teljesít jól

Orbán Viktor egykori tanára, volt minisztere szerint a kormányzati propaganda hamis összbenyomást kelt azzal, hogy elhallgatja a rossz eredményeket, a jókat kiemeli. Id. Chikán Attila azt mondta: az ország teljesítményét főleg a korrupció bénítja meg, a nemzetgazdaság kiemelt pontjain olyan erős a hatása, hogy minden mást meghatároz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik