Gazdaság

Így teheted pénzzé a nagyi festményét a falról

GazdaságTV
GazdaságTV

2016. 02. 19. 11:03

Sokakban felmerül a kérdés, ha öröklünk egy festményt, vagy akár csak ott lóg a falon a nagyinál, mennyit is ér valójában, hogyan tudnánk eladni. Értékes alkotásról van-e szó, vagy egyszerű hamisítvány? Hol kapnánk érte a legjobb árat?

Több lehetőségünk van, ha netán festményeladásra adjuk a fejünket. Vihetjük festmény becsüshöz vagy besétálhatunk vele egy galériába is. Előzetesen érdemes fotókat készíteni az alkotásról és e-mailben elküldeni nekik. A galériák megvizsgálják az alkotást, és ha értékesebb darabról van szó, eldöntik, hogy bizományi értékesítésre vagy aukcióra ajánlják-e.

 

Árverésen a ritkaságok, nevesebb festők művei és értékesebb darabok szerepelnek általában. Mindezeknek nem kevés költségvonzata van, ha árverésre kerül egy műtárgy, akkor a restaurálás, a keretezés díját ránk hárítják, valamint a katalógus költségébe is be kell szállnunk, nem beszélve az aukciósház-jutalékról. Ha kevésbé értékes műalkotásról van szó, legvégső esetben feltehetjük egyszerűen az internetre is, de ez nem nevezhető műtárgypiacnak. Gereben Katalint, az Equilor Fine Art ügyvezető-igazgatóját kérdeztük, hogy mi a teendő, ha úgy véljük, hogy a falon lógó festmény értékes.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.