Gazdaság

Vasárnapi zárva tartás futtatja fel a benzinkutak forgalmát

benzinkúti spar (Array)
benzinkúti spar (Array)
A kormány igyekezett akadályt állítani a shopokból kialakított mini élelmiszerboltok elé, de az üzemeltetők megoldották.

Bár a benzinkutakon működő shopok soha nem az olcsóságukról voltak híresek, a vasárnapi zárva tartás miatt mégis felértékelődött a jelentőségük, annak ellenére, hogy a kormány megpróbálta megakadályozni, hogy ide „meneküljenek” a vásárlók – írja a Napi.hu. Ilyen szabály volt, hogy csak azokat az üzleteket lehet vasárnap is nyitva tartani a benzinkutakon, ahol az élelmiszereket is ugyanaz a vállalkozás adja el, mint az üzemanyagot.

A portál által megkérdezett üzemanyag-forgalmazók üzleti titokként kezelték a shopok bevételét, de az kiderült, hogy igyekeztek alkalmazkodni a megváltozott szabályozáshoz. Az OMV a Sparral működik együtt, noha az üzletek az OMV tulajdonában vannak és magyar vállalkozások üzemeltetik azokat. A hagyományos benzinkúti shopoknál jóval több pékárut, tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt és felvágottat árulnak.

A Lukoil is együttműködik a Sparral, három shopjukhoz szállít a kiskereskedelmi lánc napi fogyasztási cikkeket. A Mol viszont „külön utat” jár, egy kiskereskedelmi lánccal sem kötöttek megállapodást. A saját shopjaik kínálatában megjelentek a mindennapi fogyasztási cikkek és alapvető élelmiszerek, amelyekre nagy a kereslet, és helyben sütött pékárut, kávét is kínálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik