Gazdaság

Egy hullámhosszon Orbánnal – Vajna új rádióval, Habony új lappal támad Simicska ellen

Totális a jobboldalon belüli médiaháború.

A budapesti 105,9 MHz frekvencián megszólaló Karc FM főszerkesztője Gajdics Ottó lesz. Ő azt követően hagyta ott a Lánchíd Rádiót, hogy Simicska Lajos kikelt a miniszterelnök ellen – emlékeztet a Világgazdaság.

A frekvenciát korábban egy érdi vállalkozás, a Hang-Adás Kft. nyerte el, hiába pályázott arra a Gazdasági Rádió, amely 11 évig szólt a hullámhosszon. A 105,9-es frekvencia mára a Magyar Idők érdekszférájába került, és a Karc FM lehet a Lánchíd Rádió konkurense.

Korábban a VS.hu azt írta, hogy a Karc FM Gajdics Ottó több egykori munkatársát is megkereste. A magasabb fizetés mellett érv volt, hogy aki a szakmai jövőjére gondol, ragaszkodik világnézetéhez, az inkább váltson csatornát.

A lap szerint a rádiós piacon erősít Andy Vajna is Simicska Lajos ellenében. A Radio Plus Kft. valószínűleg már tavasszal elindíthatja a budapesti 96,4 MHz frekvencián a DJ FM-et, amelyet szakmai körökben a Music FM komoly kihívójának tartanak.

Habony Árpád is beindul. A Világgazdaság úgy tudja, a Modern Media Group Zrt. egy ingyenes napilappal állítana konkurenciát a szintén közvetetten Simicskához köthető Metropolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik