Gazdaság

Még több belvárosi ingatlant vernek dobra igencsak jutányos áron

lakas-Budapest-belvaros(1)(210x140).jpg (Array)
lakas-Budapest-belvaros(1)(210x140).jpg (Array)

Tucatnyi önkormányzati ingatlan elidegenítéséről határozhat december 10-én, csütörtökön a belvárosi önkormányzat képviselő-testülete. A 12, eladásra kijelölt ingatlan közül hármat az OTP, egyet az OTP-vezér Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Pick Szeged jogosult bérlőként kedvezményesen megvásárolni – írja a 444.hu.

A Pick Szeged a Kossuth téren található márkaboltja megvételére jelentkezett be: a 313 négyzetméteres helyiséget 135 millió forintra becsli a javaslat, a bérlőnek járó 30 százalékos kedvezménnyel így 302 ezer forintos négyzetméteráron veheti majd meg a Pick. De még így is ezért kérnek a legtöbbet: az OTP három bérleményét (mindhárom bankfiók jelenleg) még ennél is jobb áron viheti el a pénzintézet. A portál emlékeztet: Rogán Antal még azzal indokolta az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok eladásának szükségességét, hogy a kerületnek bevételekre van szüksége. Erről most szó sincsen: az önkormányzatnak idén a tervezettnél több bevétele van, például a parkolási tevékenységből, amellyel például az üzemeltetési tartalékot is növelik.

A csütörtöki előterjesztésben szereplő mind a 12 ingatlan elidegenítésével kapcsolatos jognyilatkozat és vételár letéteményes ügyvédjeként a Dr. Sándor Ügyvédi Irodát, illetve az iroda képviseletében Sándor Sz. Zsolt ügyvédet jelölté ki – számol be a 444.hu, hozzátéve:  ő vehetett meg 79 millió forintért egy 237 négyzetméteres irodát a Deák téren, a Metró kijáratánál.

A belvárosi ingatlanügyekről és a bérlőknek adható vételár-kedvezményről itt olvashat bővebben.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons   Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik