egyetem (Array)
Gazdaság

Hatalmas átalakulás előtt a felsőoktatás

Miközben minden eddiginél többen jelentkeznek az állami oktatási intézményekbe, egyre nagyobb az igény a fizetős főiskolák iránt. Vass Lászlóval, a megújult Budapesti Metropolitan Főiskola rektorával beszélgettünk.

A Budapesti Metropolitan Főiskola – korábbi nevén Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola – idén jelentősen megújult. Mit fejez ki a névváltás, és mit kínál a megújult főiskola a diákoknak?

A névváltásra azért került sor, mert az elmúlt időszak fejlődésének köszönhetően mára kinőttük a márkát. Számos új alap- és mesterszakot, szakirányú továbbképzést indítottunk. Úgy gondoljuk, az új elnevezés jobban illeszkedik egy dinamikusan fejlődő intézményhez. Illetve pontosabban kifejezi főiskolánk nemzetköziségét, elhelyezkedését egy csodálatos fővárosban, a dinamizmust és az ambíciót. Már csak azért is, mert az utóbbi időben jelentősen megnőtt a külföldi hallgatóink száma. Ahogy a világvárosokat, úgy a főiskolánkat is egy élő, nyüzsgő, folyamatosan növekvő közösség jellemzi.

Milyen új szakokat indítottak?

A kommunikáció és médiatudományi képzés mellett teljes körű lett az üzleti szakok kínálata, közöttük a turizmus mesterszak egyedülálló világörökségi turizmus szakiránnyal, amelyet Európában csak Párizsban és nálunk lehet tanulni. Létrejött a művészeti karunk, ahol a vizuális művészeti és művészetközvetítő szakok teljes skáláját hirdetjük, például a nagyon sikeres belsőépítész mesterszakot. Jelenleg 31 alapképzési szakot, 15 mesterképzést, 13 felsőoktatási szakképzést és 27 szakirányú továbbképzést kínálunk. Valamennyi oktatási programban kiemelt hangsúlyt helyezünk a nyelvoktatásra, a kommunikációs képességek és a kreatív gondolkodás fejlesztésére. Hallgatóink emellett számos duális képzésben is részt vehetnek a vállalatokkal együttműködve. Mi abban hiszünk, hogy egy alapvetően gyakorlati irányultságú felsőoktatási intézménynek a munkaerőpiac valós igényeit kell kielégítenie.

Melyek a távolabbi terveik?

A főiskola szeretne a jövőben még újabb képzési területekre kilépni. Hosszú távon a kelet-közép-európai régió tekintélyes felsőoktatási intézményévé akarunk válni. Célunk, hogy a Budapesti Metropolitan Főiskola név nemzetközi szinten ismert és elismert márkanév legyen, amely egy stabil és dinamikusan fejlődő intézményt, széles képzési területet és ezek szinergiáit képviseli.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.