Gazdaság

TV2: Simicskáék rendelkeztek üzleti titkaikról

A Megapolis Media Zrt. tegnap beadta azt a hiánypótlást, amit a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) még októberben kért a cégtől a TV2 megvétele ügyében – tudta meg a hvg.hu.

A Simicska Lajoshoz köthető Megapolis Mediának és az Andy Vajnához tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek egyaránt összefonódási kérelmet kellett benyújtani a GVH-hoz. Vajnáék voltak a gyorsabbak.

Óvári Győző, a Megapolis Média jogi képviselője azt mondta a portálnak, hogy a hiánypótlásra az üzleti titkok kezelésére vonatkozó rész miatt volt szükség: a beadványban van egy olyan rész, amely érzékeny, üzleti információkat tartalmaz, ezt a titkosan kezelt részt a kérelmező jelöli meg. A GVH-nak ezt el kell fogadnia, ennek rögzítésére adtak be hiánypótlást.

A TV2-ügy legfrissebb fejleménye, hogy Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint bár törvényszerű a banktitokra hivatkozva visszatartani információkat, a korrupcióellenes fellépés és az átláthatóság miatt mégis jobb volna nyilvánosságra hozni, hogy az állami tulajdonban lévő Eximbank pénzéből vette-e meg Andy Vajna a TV2-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik