Gazdaság

Egyre jobban megy a Waberer’snek

waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )
waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )
A Waberer’s International Nyrt. („Waberer’s”) 2015 első kilenc hónapjában a nemzetközi közúti fuvarozás romló külső körülményei közepette folytatta növekedését - közölte a cég.

A Waberer’s Csoport 2015 első háromnegyed évi konszolidált bevétele 392,4 millió euró, amely 23,6 millió euróval (6,4 %-kal) haladja meg az előző év azonos időszakának forgalmát. A Waberer’s Csoport EBITDA-ja (a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) 55,5 millió euró volt, 3,6 millió euróval (6,7%-kal) magasabb a 2014. év azonos periódusának értékénél.

A negatív hatások ellenére is hasítanak

Ezeket a pozitív eredményeket a Waberer’s Csoport annak ellenére érte el, hogy az egész Európát érintő menekültválság (ideiglenes forgalmi korlátozások és határzárak bevezetése) és a nyári időszakban jelentkező szezonális járművezető-hiány negatív hatást gyakoroltak a Waberer’s Csoport fuvarozási tevékenységére, és átlagos kilométerfutására. Bár az említett járművezető-hiány jelentősen enyhült őszre, a Waberer’s Csoport továbbra is dolgozik a teljes szektort érintő jelenség megszüntetésén – közölték.

Vezető szerepben

A Waberer’s saját gépjárműparkjának mérete alapján az európai fuvarozási piac nemzetközi FTL (komplett rakomány) szegmensének vezető vállalata, és árbevétele alapján Magyarország első számú logisztikai szolgáltatója.

A Waberer’s az év első háromnegyed évében tovább növelte flottájának méretét: a vállalat kamionszerelvényeinek száma október végén meghaladta a 3420 egységet, amely több mint 5 százalékos növekedés az elmúlt év azonos időszakához képest. A harmadik negyedév további sikere, hogy a 2015-re tervezett járműcserékhez szükséges beszállítói szerződések létrejöttek.

A Waberer’s Csoport járművei az év kilenc hónapjában 320 millió kilométert tettek meg a kontinens útjain, 4,1 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt. A Waberer’s továbbra is Európa egyik legfiatalabb, alig kétéves átlagéletkorú nehézgépjárműparkjával rendelkezik.

Tovább terjeszkednek

A Waberer’s 2015 harmadik negyedévében folytatta fiókhálózatának kiépítését Európa legfontosabb ipari központjaiban. 2015 szeptemberében Hollandiában megkezdte működését a Waberer’s Benelux B.V. Ezt a döntést azok a pozitív visszajelzések alapozták meg, amelyek a tavaly Franciaországban és az Egyesült Királyságban, az idén tavasszal pedig Olaszországban alapított leányvállalatok ügyfeleitől érkeztek megbízásaik magas színvonalú helyi szintű kezelésével kapcsolatban.

A Waberer’s legfontosabb piacai 2015 harmadik negyedévében változatlanul Németország, Magyarország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak.

A Waberer’s stratégiai fejlesztése következő lépéseként kérvényezte részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) és cégformáját nyilvános részvénytársaságra változtatta.

A harmadik negyedév folyamán kialakult kedvezőtlen piaci körülményekre tekintettel azonban a Waberer’s igazgatósága úgy döntött, hogy elhalasztja részvényeinek tervezett nyilvános forgalomba hozatalát – erősítette meg a cég a korábban már közölt információt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik