Gazdaság
Csanyi-Sandor(1)(960x640).jpg (Array)

Ezért foglakozik hulladékhasznosítással Csányi cége

24.hu
24.hu

2015. 11. 11. 14:27

Korábban a témában:

Gumi-újrahasznosító üzem épül Százhalombattán, amely egyedülálló technológiával állít elő  hulladékgumit tárolható energiahordozókká, termékekké – mondta el az NRGreport.com-nak  István Gábor, a beruházó Homatech vezérigazgatója.

A vezérigazgató hozzátette: a Csányi Sándor vállalatbirodalmához tartozó Bonitas 2002 Befektetési Zrt. az OT Industries egyik tulajdonosaként került a képbe. Figyelemmel kísérték az OT közel kétéves munkáját a HOMATECH-WTM szabadalom kapcsán és meglátták a pénzügyi befektetési lehetőséget benne. A Bonitas úgy döntött, hogy pénzügyi befektetőként vesz részt ebben a projektben, és a hulladékhasznosítási rendszer hazai megvalósításában – mondta István Gábor.

A MET is szerepet kap

A Homatech vezére a lap kérdésére elmondta: a MET ebben a történetben az ingatlan értékesítője, más szerepe nincs: ők rendelkeztek olyan telephellyel, ami a projektnek kiválóan megfelel. Mivel sem uniós, sem kormányzati támogatást nem kívántak igénybe venni, nem vették figyelembe a regionális támogatási lehetőségeket, viszont fontos volt Budapest közelsége, a kiépítettség szintje, és a referenciaüzem létesítéséhez szükséges egyéb szempontok – tette hozzá a vezérigazgató.

Kormánypénz nincs benne

Az igazgató arról is beszélt az interjúban: kormányzati pénz nincs a projektben. S bár szeretnék kiemelt jelentőségű beruházássá nyilváníttatni, ez csupán az engedélyeztetési eljárás lerövidítéséről szól, nem anyagi támogatásról – derül ki az interjúból.

István Gábor szerint várhatóan megkapják a „kiemelt jelentőségű beruházás” státuszt, hiszen minden követelménynek megfelelnek, ami ehhez kell, mind  munkahelyteremtésben, mind beruházási értékben.

A technológiáról a vezérigazgató elmondta: a hulladékban rejlő energiát felhasználva alakítják át külső energia-hozzáadás nélkül a gumit tárolható energiahordozókká, termékekké.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.