Gazdaság

A Rudinkból lakmároztak a csicsevák és nyanják

Elefántként dübörögnek a magyar-malawi kapcsolatok, ennek jegyében számos magyar finomságot megkóstolhattak a helyiek a híres Blantyre városában.

Felívelő szakaszban vannak a magyar-malawi kapcsolatok, Afrika déli része előtt olyan prosperáló időszak áll, mint a középkori zimbabwei királyság idején. Ugyanis olyan esemény zajlott le, ami mérföldkőnek számít: egy kulturális esemény! Idézzük a szervező HTCC Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ közleményét:

Hétvégén nagy sikerű és rendkívül jó hangulatú kulturális eseménynek adott otthont a Malawi egyik legnagyobb városának számító Blantyre-ben működő HTCC Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ.

Ezzel nincs vége, hisz Szeremley Csaba, a Központ igazgatója is beszélt a rendezvényről. Szerinte a Magyar Nap is azt mutatja, milyen intenzíven dolgoznak a kétoldalú kapcsolatokon. Irigységtől mentesen hozzátette, a 16 milliós afrikai államban már jelen vannak a kínai, angol, francia befektetők, sőt

a dánok sörgyárat is építettek!!!

“A HTCC (Hungarian Trade and Cultural Center) feladata, hogy a magyar vállalkozók piacra jutását segítse, Magyarország ismertségét növelje, és a kultúránkat bemutassa az itt élőknek” – folytatódik a közlemény. A nap fénypontja egyértelműen az volt, amikor a csicsevák, lomvék, jaók, ngunik, tumbukák, nyanják, senák, tongák és magyarok együtt lakmározhattak a gulyásból, a Túró Rudikból, majd az egészet karcos pálinkával öblíthették le.

A HTCC egyébként a déli nyitás jegyében kereskedőházakat tart fenn Botswanában, Dubajban, Ghánában, Kínában, Marokkóban, Ugandában és Thaiföldön is, a cél természetesen új piacok kiaknázása Magyarországnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik