Gazdaság

A Rudinkból lakmároztak a csicsevák és nyanják

24.hu
24.hu

2015. 11. 02. 14:34

Elefántként dübörögnek a magyar-malawi kapcsolatok, ennek jegyében számos magyar finomságot megkóstolhattak a helyiek a híres Blantyre városában.
Korábban a témában:

Felívelő szakaszban vannak a magyar-malawi kapcsolatok, Afrika déli része előtt olyan prosperáló időszak áll, mint a középkori zimbabwei királyság idején. Ugyanis olyan esemény zajlott le, ami mérföldkőnek számít: egy kulturális esemény! Idézzük a szervező HTCC Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ közleményét:

Hétvégén nagy sikerű és rendkívül jó hangulatú kulturális eseménynek adott otthont a Malawi egyik legnagyobb városának számító Blantyre-ben működő HTCC Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ.

Ezzel nincs vége, hisz Szeremley Csaba, a Központ igazgatója is beszélt a rendezvényről. Szerinte a Magyar Nap is azt mutatja, milyen intenzíven dolgoznak a kétoldalú kapcsolatokon. Irigységtől mentesen hozzátette, a 16 milliós afrikai államban már jelen vannak a kínai, angol, francia befektetők, sőt

a dánok sörgyárat is építettek!!!

“A HTCC (Hungarian Trade and Cultural Center) feladata, hogy a magyar vállalkozók piacra jutását segítse, Magyarország ismertségét növelje, és a kultúránkat bemutassa az itt élőknek” – folytatódik a közlemény. A nap fénypontja egyértelműen az volt, amikor a csicsevák, lomvék, jaók, ngunik, tumbukák, nyanják, senák, tongák és magyarok együtt lakmározhattak a gulyásból, a Túró Rudikból, majd az egészet karcos pálinkával öblíthették le.

A HTCC egyébként a déli nyitás jegyében kereskedőházakat tart fenn Botswanában, Dubajban, Ghánában, Kínában, Marokkóban, Ugandában és Thaiföldön is, a cél természetesen új piacok kiaknázása Magyarországnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.