Gazdaság

Új kormányukáz: Több húst a parizerbe!

párizsi (párizsi)
párizsi (párizsi)

Miközben…

Több húst szeretne látni a kormány a különböző virslikben, parizerekben, felvágottakban és kolbászokban, ezért új szabályokat hozna – írta a 444.hu.

A kormány honlapján megjelent Élelmiszerkönyv új tervezetére hivatkoznak, ami alapján ezentúl:

  • legalább 51 százalék hús kell hogy legyen a virsliben és a parizerben a mostani 40 helyett;
  • a krinolinban 55 százalék a 40 helyett;
  • a zalaiban 60 százalék az 51 helyett;
  • általában a felvágottaknak is nagyobb részt húsból kellene készülniük.

Akik a télszalámit szeretik, azok pedig bizonyára örülnek neki, hogy abban a jövőben nem lehetne sem rekesz-, sem rágóizom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik