Gazdaság

A Bankszövetség főtitkára szerint most már káros a bankadó a gazdaságunkra

GazdaságTV
GazdaságTV

2015. 10. 30. 10:00

Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára keményen ostorozta a bankadó rendszerét a szervezet sajtótájékoztatóján. Az EU-s átlag alá kellene vinni a bankadót, ugyanis a jelenlegi világcsúcstartó adóteher mellett nem lesz versenyképes a magyar gazdaság.
Korábban a témában:

A magyar gazdaság fejlődéséhez egy egészséges bankszektorra lenne szükség. A magyar gazdaság régóta tőkehiánnyal küszködik, és ezt a tőkehiányt a bankszektor aktív hitelezése tudja pótolni. A bankadó bevezetése óta a bankszektor hitelaktivitása jelentős mértékben lecsökkent, hiszen elvesztette régiós versenyképességét és az elmaradt hitelek mögött elmaradtak a beruházások is. Ezen beruházások miatt pedig most kisebb a GDP-növekedés, mint amennyi lehetne. A GDP-különbségnek a költségvetésre gyakorolt negatív hatása 2015-től kezdve minden évben meghaladja a bankadóból származó extra bevételt. Ha ebben az összességben nézzük, azt kell mondanom, hogy elhibázott volt a bankok túlterhelése, túladóztatása, és ma a gazdaság fejlődése azt kívánja meg, hogy a magyarországi bankadónak a szintje az EU-átlag alá csökkenjen – mondta el a GazdaságTV.hu kérdésére Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség 2011 óta hivatalba lépett főtitkára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.