Gazdaság
Paksi-atomeromu(960x640).jpg (paks, atomerőmű)

Két napig állt a paksi reaktor

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 10. 29. 08:57

Nem befolyásolta a nukleáris biztonságot a Paksi Atomerőmű 2. blokkjában a  meghibásodott elektronikus alkatrész miatti leállás.

Egy elektronikus alkatrész hibája miatt az atomerőmű 2. blokkját a reaktorvédelmi rendszer leállította. Az eset múlt szombaton 17 óra után történt. A 2. blokkot lekapcsolták a villamosenergia-hálózatról. Az Országos Atomenergia Hivatal bejelentése szerint a blokk biztonságban volt a leállás alatt és után is. Környezeti kibocsátás nem történt – írja a Világgazdaság.

A blokkot vasárnap visszakapcsolták a hálózatra, már újra 100 százalékos teljesítményre kapcsolták.

Az Országos Atomenergia Hivatal tudatta, hogy az esemény a Nemzetközi Eseményskála szerint „skála alatti”, azaz „INES 0” minősítést kapott. A blokk leállása után elvégezték a hibahely pontos behatárolását és a hibát felszámolták. Az ilyen esetekre előírt próbák és ellenőrzések elvégzése után, 2015. október 25-én, a délutáni órákban az országos hálózatra kapcsolták a blokk egyik generátorát. A 2. blokk felterhelése 100%-os teljesítményre 2015. október 26-án, 06 óra 10 perckor befejeződött. Jelenleg az erőmű mind a négy blokkja névleges teljesítményen üzemel.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.