Gazdaság

Nagyon népszerűek a felújított lakások

ingatlan iroda (ingatlaniroda, )
ingatlan iroda (ingatlaniroda, )

Az online ingatlanos keresések száma 15-20 százalékkal növekedett az elmúlt időszakban. A legtöbben Budapesten keresnek, a főváros részesedése több mint 60 százalékos, amit Pest megye követ 14,5 százalékos részesedésével, míg a harmadik helyen Veszprém megye áll, 3,6 százalékkal – írta a Portfolio az Otthontérkép statisztikái alapján.

A legnépszerűbb helyszínnek a XI. és a II. kerület számít, és a vásárlók nem akarnak bajlódni a lakás rendbetételével, a legtöbben új, újszerű és felújított ingatlant akarnak venni, míg a felújítandó ingatlanok iránt csekély az érdeklődés. A felújítandó ingatlanok részaránya mindössze 3,9 százalékos. A legnépszerűbbnek az újszerű és új építésű ingatlanok számítanak, melyek részesedése 25,5, 24,2 százalékos.

A városok szintjén a legtöbben Pécsett keresnek otthont, több mint 3 százaléka az Otthontérkép felületén nézelődőknek, második helyen áll Budaörs, míg a harmadik Debrecen. Az első 10-be bekerült még Szeged, Dunakeszi, Szentendre, Érd, Miskolc, Budakeszi és Győr. Összesen a 10 legkeresettebb város a piac 19,5 százalékát fedi le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik