Gazdaság

Tállai kiakadt a szakszervezet kiakadásán

Még nincs végleges tervezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átszervezéséről.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átszervezéséről még nem született végleges tervezet, ezért érthetetlen a szakszervezet “támadása” – tudatta Tállai András. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkár a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének kifogásaira reagált.

Az érdekvédelmi szervezet elnöke, Holecz Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, elutasítják a NAV “buldózer-típusú” átalakítását. Úgy vélik, át kell gondolni a megyei igazgatóságok összevonását, a középfokú szervek teljes megszüntetését. A szakszervezet sérelmezte, a beosztottak és a vezetők a sajtóból értesülnek a különböző átszervezési koncepciókról.

Tállai András szerint a gazdasági tárca a szakszervezetek bevonásával hajtaná végre a szükséges változásokat.

Éppen ezért is érthetetlen, hogy a szakszervezet a valós tények ismerete nélkül, azonnal, durva támadást indít az átalakítás ellen, miközben ez az adózók magasabb színvonalú kiszolgálását és a költségvetési bevételek hatékonyabb beszedését hozná el.

Az államtitkár a jövőben miniszterhelyettesként felügyeli az adóügyeket, a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül létrejövő önálló adóügyi államtitkárság vezetőjeként. Eddig mindenesetre a szakszervezeteket meg sem kérdezték a NAV átszervezéséről. Az úgynevezett átszervezési bizottságból csak a munkavállalók maradtak ki.

Holecz Gábor szerint ez azért is megdöbbentő, mert éppen a Nemzetgazdasági Minisztérium felel a társadalmi párbeszédért. Hozzátette: elfogadhatatlannak tartják, hogy 2500 magyar család megélhetése kerülhet veszélybe a szervezeti átalakítások miatt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik