Gazdaság

A Volkswagen egyszer már megbukott ugyanezzel a trükkel

Lopott Golf (lopott autó, lopott golf, volkswagen, )
Lopott Golf (lopott autó, lopott golf, volkswagen, )

Az Equilor reggeli hírlevele érdekes háttér-információra hívja fel a figyelmet a Volkswagen-botránnyal kapcsolatban – írta a Privátbankár.hu. E szerint a cég vesszőfutása nem most kezdődött.

Volt ugyanis tavaly is az idei botrányhoz hasonlóra példa. A görgőpadon elvégzett tesztek akkor sem jeleztek hibát, amikor azonban a közúti tesztek folytak, jelentős eltéréseket fedeztek fel a nitrogénoxid-kibocsátásban. Erre reagálva a VW közel félmillió darabos visszahívást rendelt el, módosítva a motorvezérlést.

Idén májusban a már frissített szoftverrel a kaliforniai levegőminőségért felelős bizottság (CARB) hajtott végre teszteket, melyeken ismét elbuktak a VW dízelek. Megjegyezendő, hogy a fent említett intézmények tesztjei a legszigorúbbak a normaértékeket tekintve – írta a portál.

Közben egyre inkább úgy tűnik, a német kormány és az Európai Bizottság is tudott az autógyártók csalásáról, de nem tett semmit. Most a fél világon vizsgálják a VW-ket, ha több piacon is lebuknak, elvérezhet Európa legnagyobb autógyártó cége. A cég közben egy sajnálkozó videót tett közzé – írta a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik