Gazdaság

A Tesco helyét a Walmart veheti át?

tesco(960x640).jpg (Array)
tesco(960x640).jpg (Array)

A szlovák Hospodárske Noviny értesüléseire hivatkozva írta azt a pozsonyi Új Szó, hogy egy hónapon belül nemzetközi pályázatot ír ki a Tesco az egész közép-európai hálózata eladására. Vagyis nemcsak a szlovákiai, hanem a csehországi, lengyelországi és magyarországi áruházakra is.

A lehetséges vevőket is megemlítik: első helyen az amerikai Walmart áruházláncot, de szóba jöhet még szerintük például a francia Groupe Casino és a japán Aeon is.

A lap már korábban is írt hasonlót. Most bizonyára a dél-koreai kivonulás kapcsán melegítették fel a témát.

A Napi.hu megkereste a Tescót, de a cégtől azt a választ kapták, hogy soha nem kommentálnak a sajtóban megjelent találgatásokat.

Hogy lesz-e a kivonulásból valami, ki fog derülni. Ha lesz, akkor viszont nemigen lehet a vasárnapi zárva tartásra fogni. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke lapunknak azt mondta az éjszakai műszak és pótlék beszüntetéséről kérdeztük, hogy a vasárnapi forgalom már megvan a Tescónál. Vagyis ami kiesett, az már visszajött. És ezt a cég sem cáfolja, tette hozzá. Csak az a kérdés, hogy folyamatosan meglesz-e a pótlás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik