Gazdaság

Az éjszakán spórol a Tesco

Tesco (Array)
Tesco (Array)

A Magyar Idők szerint dolgozónként ez nagyjából 18-20 ezer forint kiesést jelenthet a havi nettó jövedelemből. A lapot az angliai központú kereskedelmi óriáscég egyik képviselője arról tájékoztatta: a bérköltségek lefaragását célzó intézkedést a napokban jelentik be.

A jövőben többek között megszűnik az éjszakai árufeltöltés az áruházakban, azt a továbbiakban a nyitvatartási idő előtt, illetve napközben, a vásárlási időszakban végzik az alkalmazottak. Az alapbérek 30 százalékát kitevő éjszakai műszakpótlék kieséséről szóló hírt a Tesco alkalmazottait képviselő szakszervezetek nem erősítették meg, noha arról a lap információi szerint már zajlanak a tárgyalások.

Korábban a szlovák gazdasági napilap, a Hospodárské Noviny online változata azt írta, hogy a Tesco néhány hónapon belül kivonulhat a kelet-közép-európai régióból. A brit multicég megválna a cseh, a lengyel és a magyar érdekeltségeitől is. Ezt korábban egyébként már javasolta a Morgan Stanley is, amely szerint annyira rosszul teljesít Tesco hazai pályán, hogy az lenne a legjobb döntés, ha erőit inkább brit piaci pozíciói megtartására fordítaná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik