Gazdaság

Agip: a Mol nem adja fel a hódítást

Hernadi-Zsolt-szelfije(210x140).jpg (Array)
Hernadi-Zsolt-szelfije(210x140).jpg (Array)

Az Agip-kúthálózat megcélzását nem kommentálták, de jelezték, hogy jól beleilleszkedik a stratégiájukba.

A Népszabadság értesülése szerint az olasz ENI eladja a harmadik legnagyobb hazai benzinkúthálózatnak számító Agipot, az érdeklődők között van a Mol, a Lukoil márkájú kutat üzemeltető Normbenz, valamint a lengyel PKN Orlen tulajdonában lévő cseh Unipetrol.

A pénteken megjelent cikk beszámol továbbá arról, hogy tavaly összesen 125 Agip kút került a Mol birtokába, ezzel együtt az olaszoktól a céghez került 41 szlovák és 42 román kút is.

A Mol az MTI megkeresésére annyit közölt, nem kommentál sajtóértesüléseket, kiskereskedelmi stratégiájuk azonban egyértelmű es világos: terjeszkedni a régióban, fejleszteni meglévő kúthálózatunkat es emelni szolgáltatásainak színvonalát. E stratégiába illeszkedik az elmúlt két évben végrehajtott akviziciósorozat, melynek eredményeként immár közel 2000 töltőállomással rendelkezik a Mol-csoport Közép-Európában, valamint a nyár elején elindított Fresh Corner koncepció is. Eddig Magyarországon 10, a régióban pedig közel 30 kutat alakított át e koncepció szerint a Mol-csoport.

A vállalat tavaly írt alá szerződést az olasz ENI összesen 208 kutat tartalmazó cseh, szlovák és román hálózatának megvásárlásáról. Horváth Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója pedig másjusban azt mondta, reméli, hogy még az év vége előtt be tudnak jelenteni egy újabb akvizíciót a kiskereskedelmi üzletágban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik